Hoe werkt het

Verwarmingsfolie in het plafond

Hoe werkt infrarood verwarming?

De voordelen van infrarood verwarming zijn bekend. Maar hoe werkt infrarood verwarming in het plafond? Wij maken gebruik van verwarmingsfolie, aangesloten op het elektrisch netwerk. Het folie wordt aangebracht op het rachelwerk. Hiertussen zijn ook de PIR isolatieplaten bevestigd. Tot slot wordt het afgewerkt met een spanplafond. Voordeel van een spanplafond is dat het snel de warmte doorlaat.

Stap voor stap hoe infrarood verwarming werkt

Hieronder hebben wij stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt.

 

Er wordt een houten constructie gemaakt in de ruimte rondom. Op deze constructie wordt het klemprofiel vastgezet. Standaard wordt het plafond 5 cm verlaagd.

Indien gewenst, wordt er verlichting in de vorm van spotjes voorbereid. Ook worden nu de voorbereidingen getroffen voor het aansluiten van de bedrading.

Er wordt raggelwerk aangebracht op de plekken waar de infrarood verwarming gewenst is. Tussen dit raggelwerk wordt een PIR-isolatieplaat met een aluminium cacheerlaag vastgezet. Dit is noodzakelijk om de warmte naar beneden te laten stralen en zo warmteverlies te voorkomen.

De verwarmingsfolie wordt op het raggelwerk vastgezet. De bedrading wordt aangesloten door middel van kunststof knijpers en met mastiek tape beschermd. Hierna kan het spanplafond worden gespannen.

Het spanplafond kan nu worden gemonteerd. Het materiaal wordt in de profielen gezet. Hiermee wordt het plafond gespannen. Eventuele spotjes worden in het plafond vastgezet.

Telefoon:
085 – 130 63 73
Adres:
Wageningselaan 2, Veenendaal