Over ons

Infrarood plafondverwarming

Huis elektrisch verwarmen met IR Plafonds

Moet u lang wachten tot de vloer in uw woonkamer aangenaam warm is? Heeft u last van stofallergie, waardoor het gebruik van radiatoren u gezondheidsklachten oplevert? Bent u daarnaast ook van plan om uw plafond eens te vernieuwen? Kom dan eens praten met IR Plafonds. Wij kunnen uw huis elektrisch verwarmen, waarbij wij gebruikmaken van infrarood verwarming. Graag leggen wij u uit hoe het werkt.

Huis elektrisch verwarmen op verschillende manieren

Uw huis kunt u op verschillende manieren elektrisch verwarmen:

  • Elektrische radiatoren: in elke radiator bevindt zich een weerstand die de vloeistof – vaak een thermische olie – in het systeem verwarmt. Vaak wordt het gecombineerd met vloerverwarming in een gecombineerd cv-systeem.
  • Elektrische vloerverwarming: bij deze vorm van vloerverwarming zitten de verwarmingselementen in een folie of in een dunne mat verwerkt. Voor het leggen zijn er twee opties: in de vloer of in ondervloer.
  • Accumulatieverwarming: deze vorm van verwarming werkt door middel van warmteopslag. De elektriciteit wordt door een weerstand in de stenen kern van de radiator geleid. De weerstand wordt warm, de steen slaat de warmte op en geeft het vervolgens af aan de omgeving.
  • Infrarood verwarming: bij infrarood verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar juist de omliggende massa. Het is een erg snelle verwarmingsmethode en kan eigenlijk in elk huis geplaatst worden. Wij van IR Plafonds maken gebruik van infrarood verwarming om huizen elektrisch te verwarmen.

Infrarood verwarming met folie

Wij maken gebruik van infrarood verwarmingsfolie, aangesloten op het elektrisch netwerk. Het folie heeft zijn effectiviteit al zeker bewezen. In Scandinavië wordt het systeem al ruim 45 jaar met succes toegepast. De combinatie van onze plafondverwarming en spanplafonds zorgt ervoor dat uw kamer vrijwel direct warm en comfortabel aanvoelt. Immers, de ontwikkelde stralingswarmte kan alleen naar beneden. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van onze infrarood verwarming.

Neem contact op met IR Plafonds

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden met infrarood plafondverwarming? Graag komen wij bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ook voor vragen mag u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

 

Huis elektrisch verwarmen met IR Plafonds
Telefoon:
085 – 130 63 73
Adres:
Wageningselaan 2, Veenendaal